Een minicamping met veel generaties

Minicamping Wielemaker is een echt familiebedrijf en in 2015 is het precies 65 jaar geleden dat Floor Wielemaker de eerste stappen zet op deze boerderij.

Foto van de boerderij omstreeks 1960

In 1950 besluiten Floor Wielemaker en Kee Verhage een boerderij aan de Zwaanweg te kopen. Veel meer dan een klein huisje met boerenschuur, wagenhuis en varkenshok staat er dan nog niet maar de basis voor minicamping Wielemaker is gelegd. De minicamping bestaat dan uiteraard nog niet want op de plek waar nu de camping is gerealiseerd is dan nog landbouwgrond.

Floor en Piet in het weiland waar later de camping komt

Omstreeks 1970 besluiten Floor en Kee om een drietal caravans te plaatsen op een stukje weiland bij de boerderij. In de jaren hierna wordt Walcheren steeds meer een trekpleister voor vele toeristen uit binnen- en buitenland. Landbouwbedrijven krijgen de mogelijkheid om de mincamping uit te breiden naar maximaal 15 standplaatsen.

Floor met Stefan en vriendje van de camping op Sarina

Piet is de jongste zoon van Floor en Kee en degene die de boerderij en camping overneemt van zijn ouders. Piet trouwt in 1974 met Matty Maljaars en samen runnen ze heel wat jaartjes de boerderij en mincamping. Ieder jaar komen er vele gasten vakantie vieren op de boerderij. Sommige gasten komen al zelfs meer dan 30 jaar op de camping. In 2013 verhuizen Piet en Matty naar een bungalow in Koudekerke. De landbouwtak is de laatste jaren inmiddels afgeslankt tot ongeveer 30 hectare landbouwgrond met voornamelijk graan als hoofdgewas.

Piet-met-Sem-op-de-boerderij-aan-het-werk

Stefan en Jolanda, twee van de drie kinderen van Piet en Matty besluiten in 2013 om de camping te gaan runnen. In 2014 wordt de camping eveneens uitgebreid met een nieuwe chalet en een nieuwe zomerwoning voor de verhuur. En de 4e generatie Wielemakers lopen inmiddels ook al rond op de boederij. Noa, Tara, Sem, Bo, Levi Wielemaker genieten erg van het helpen op de boerderij en camping!

Floor Kaatje Mariska Stefan en vriendje